17 juni 2016
18:00

Gideonsbergs IF P06

Referat: Västerås IK P06:1 - Gideonsbergs IF P06

Denna fredagskväll tog vi emot GIF:s nivå 1 lag på hemmaplan. Regnet hade slutat och gräsplanerna börjat torka upp så det var en fin kväll för fotboll. Vi mötte ett GIF som idag var bättre än oss i många saker, framförallt rörelse och kommunikation både med och utan boll. Vi var tyvärr heller inte helt beredda på att göra jobbet i första halvlek och var alltför ofta tvåa på bollen. Vi hade även lite otur i våra få chanser framåt där vi med lite tur kunnat få in ett par mål som gett oss lite välbehövlig energi. Halvleksresultatet 1-5 var dock ett faktum och inte orättvist.
I halvlek lovade vi varandra att "nolla" matchen och fokusera på att vinna andra halvlek. Vi skulle kämpa oss in i matchen genom mycket rörelse och ge allt de sista 25 minuterna för att kunna gå från matchen med högt huvud. Vi gick ut med en lite mer defensiv uppställning samt en ny attityd. Halvlekssnacket gav resultat och vi fick se ett VIK med mer rörelse och samma kämpa anda som vi blivit bortskämda med denna vårsäsong. Vi lyckades spela 1-1 i andra halvlek vilket får ses som en stor framgång och ett bra avslut på matchen. En stor eloge till killarna som mentalt orkade åstadkomma denna vändning!
Slutresultat 2-6. Vi tränare har fått med en del lärdomar kring vad vi behöver jobba mer med på träningarna framöver och vi ger oss inte utan kommer igen till nästa gång!